Üdvözöljük oldalunkon!

Hüvelyi kezelések

CO2 hüvelyi lézer kezelések

A nők életét folyamatos hormoningadozások kísérik. Ezek enyhék a menstruációs ciklus során, azonban egyre jelentősebbek a terhesség és szoptatás alatt, majd kifejezetté válnak a változókor során. A 30-as évektől gyengül a hüvelyhám rugalmassága, folyamatosan veszít kollagén tartalmából, így feszessége csökken. Ezt csak fokozza a szülések okozta szöveti megnyúlás és a hüvelyfal megereszkedése. Az állapot gyakran társul vizelettartási panaszokkal. A változókorral járó hormonhiány tovább rontja a helyzetet. Megjelenik a kínzó hüvelyszárazság, nemi aktuskor fellépő fájdalom. Gyakoribbá válnak a nem kívánt fertőzések a rosszul védekező hüvelyben.

Megjelent napjainkban egy forradalmian új módszer – a hüvelyi lézer kezelés!

Alapelv:

Ez egy mini-invazív lézeres kezelés, mely természetes és fájdalommentes megoldást kínál a hüvelyfal gyengülése, szárazsága, megereszkedése és vizelettartási rendellenességek esetén. A módszer a lézeres hüvelyszűkítést és a lézeres inkontinencia kezelést egyidejűleg magába foglalja, tekintettel a hatékony CO2 lézer technológiára.

A kezelés során egy hosszúkás, csőszerű 360 fokos vaginaszkennert vezetünk fel a hüvelybe, melyet centiméterenként húzunk vissza, miközben a lézer fénye körkörös fényimpulzus-sorozatokat ad le. A lézernyalábok elnyelődnek a vízben, azt felhevítve termális sérülést okoznak a behatolási oszlopban és körülötte anélkül, hogy a teljes hámfelszín sérülne. A kezelés több ezer – a hajszálnál vékonyabb - mikroperforációt idéz elő a hüvely hámján. A vaginafal mélyebb rétegei a kezelés során jelentősen felmelegednek, ezért a meglévő kollagén rostok összehúzódnak (shrinking: azonnali feszesítő hatás). A hő hatására a 30. naptól megindul az új kollagénrostok képződése. A hatás kiteljesedése 4 hónap múlva várható, és egy évig tart. A nyálkahártyába hatoló lézersugarak tehát apró sérüléséket nyitnak a hüvely falán, ezek a hám osztódó rétegét stimulálva megújulási folyamatot indítanak be, melyek egyértelműen pozitív folyamatok és a szövetek saját megújulási képességét felhasználva teljesen természetesek.

A program 3 kezelésből áll, melyek 6 hetenként követik egymást. A kezelés időtartama 10-15 perc. A kezelés során meleg érzet tapasztalható, de nincs fájdalom, így anesztézia nem szükséges. A kezelésre a legalkalmasabb időpont a menstruáció utáni első hét. Menses (vérzés) esetén a kezelés nem végezhető.

A kezelés előnyei:

- minimál invazív módszer
- ambulánsan alkalmazható
- biztonságos
- nem igényel altatást
- gyakorlatilag fájdalommentes
- nincs sebészi metszés, varrás
- vérzésmentes
- nem maradnak vissza hegek
- optimális hullámhossz és maximális precizitású lézer impulzusok - Coherent (USA) lézercsővel
- kiváló betegelégedettségi mutatók
- kezelés után nincs munkakiesési idő

Javaslatok a kezelés után:

- Előfordulhat enyhe duzzanat vagy folyás a kezelés után néhány napig – teendőt nem igényel.
- Megterhelő edzés vagy testmozgás 2 hétig nem ajánlott, kerülje a nehéz tárgyak emelését 4 hétig.
- A kezelést követően szexuális kapcsolat létesítése 1 hétig nem javasolt.
- A kezelés után négy hétig ne helyezzen fel tampont a hüvelybe.

Várható eredmények:

- A tanulmányok szerint a hüvely szárazsága csaknem 100%-ban megszűnik, visszatér a hüvelyi komfortérzet, a szexuális elégedettség fokozódik, mindez hormonmentesen. A hüvely fala újra rugalmas lesz, ezáltal panaszai megszűnnek, újra élvezheti a fájdalom nélküli együttléteket.
- Enyhe és közepes stressz-inkontinencia esetén a panaszok jelentős javulása 77%-ban várható.

Gyakori kérdések:

Kinek ajánlott?
- Krónikusan fennálló hüvelyszárazság, kellemetlen érzés vagy fájdalmas közösülés esetén.
- Hüvelyfal lazasága, gyakori vizelési inger és vizelettartási rendellenességek.
- A menopauza (változókor) vagy nőgyógyászati műtét következtében lecsökkent női hormon (ösztrogén) szint, s az ehhez kapcsolódó szervi változások esetén.
- Emlőtumoros betegek, akiknél a hormonkezelés kontraindikált.

Mennyi idő múlva érezhető a hatása?
- A legtöbb páciens közvetlenül az első kezelés után érzi a kedvező hatást, azonban teljes megújulás a 18. hét után áll be az első kezelést követően.

Meddig tart a kezelés hatása?
- Ezt a kérdést a legtöbb terapeuta megkerüli. Egy, az USA-ban történt, többezres beteganyagon végzett vizsgálat sorozat alapján 18 hónapig. Ezt követően javasolt egy újabb fenntartó kezelés.

Mitől kell tartózkodni a kezelés után?
- Az ülőfürdőt 1 napig, a szexuális aktivitást 2-3 napig, maximum egy hétig célszerű szüneteltetni.

Miért válasszon minket?

Rólunk

pozitív visszajelzés
0 %

Találjon meg minket máshol is!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen kérdése van!